Jessikka Aro (FIN) & Joel Harding (USA)

Tästä aiheesta oli toinenkin blogi, mutta sen kommentointi lähti nopeasti etenemään tangentin ja muihinkin suuntiin. 

Siksi tuon täällä esille suuren ihmettelyn aiheeni. Venäjä-trollien metsästäjä, YLEn toimittaja on ollut paljon esillä Janistskinin MV-nettijulkaisussa, eikä suinkaan edullisessa valossa. (Miksiköhän Putinin trollien paljastaminen ärsyttää Janitskinia?) 

Kamelin selän katkaisi MV:n paljastus Aron aiemmasta huumetuomiosta, mikä sai valtamedian päätoimittajien laatimaan kuuluisan julkilausumansa. 


Nyt on kohun toinen osapuoli, amerikkalainen Joel Harding, kirjoittanut merkillisen blogikirjotuksen. Siinä, kun MV on täydellä painollaan Jessikka Aron kimpussa, harding ihmettelee, miksi MV:tä ja sen perustajaa vainotaan monelta taholta Suomessa. Oikein kuvakaappauksen kanssa.

"Nine different political organisations have launched a campaign against the anti-immigrant websites, MV-Lehti and Uber Uutiset. The groups, representing six Finnish political parties, are targeting advertisers to try and cut off funds for the xenophobic websites."

Jotain tässä on nyt, mikä ei täsmää. Jos Jessikka on "good peoples" hardingin kirjoissa, niin miksi nämä sympatiat häntä vastaan voimakkaasti hyökännyttä julkaisua kohtaan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Viron presidentti Ilveskin kommentoi tätä tapausta twitterissä:

"Effort to Expose Russia’s ‘Troll Army’ Draws Vicious Retaliation"
Effort to Expose Russia’s ‘Troll Army’ Draws Vicious Retaliation Finland is an active front in an online “information war” between Russia and the West. When a journalist there confronted pro-Putin agitators, she became a target. nytimes.com

Tomi Nieminen

Olet vissiin aika huonosti lukenut Hardingin blokin, sillä missään siellä ei sympatiseerata MV-lehteä.

Tuossa lainauksessakaan ei millään tavalla "ihmetellä", vaan yksiselitteisesti todetaan yhdeksän poliittisen ryhmän aloittaneen painostuskamppanjan, jotta yritykset lopettaisivat mainostamisen sivuilla. Ei siinä sen kummempaa ollut.

Mitä tulee Janitskinin Jessika Aro-inhoon, niin Ylen toimittelija on ihan itse keksinyt vainoharhaisessa päässään, että olisi olemassa joku trolli-tehdas venäjällä ja liittänyt Janitskinin sekä muuta hänen kanssaan erimieltä olevat tähän "trolli-tehtaaseen". Jessika ei ole esittänyt minkäänlaisia todisteita MV-lehden Kremlin rahoituksesta, vaan tämä on "tutkivajournalistin" itsensä kehittelemä teoria.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Olet vissiin aika huonosti lukenut Hardingin blokin, sillä missään siellä ei sympatiseerata MV-lehteä."

Ehkä noin, mutta silti yllättävän paljon huomiota kaikkien halveksima 'valhemedia' saa Hardingin blogissa. Pienestä Suomesta kansainväliseen huomioon. Jos olisi mustikkamehusta kysymys, niin sanottaisiin, että 'uusi Nokia'.

Tomi Nieminen

Varmaankin mv-lehti saa sen vuoksi huomiota, että sitä lukee suomessa niin monta ihmistä ja valtakunnallinen valemedia on sen vuoksi hätää kärsimässä. Hardingin mielenkiinto johtunee siitä, että suomen keskusteluilmapiirin ohjailu kuuluu hänen vastuulleen.

Minna Tarvainen

Käytännössähän Aro voi kirjoittaa mitä tahansa ilman mitään lähteitä, kuten on tehnytkin, koska kaikki vasta-argumentit ovat "venäjä-trollien" työtä. Ahon kirjoituksethan ovat suomi24-tasoa, mutta koska aihe on oikea ja tuki löytyy taustalta, niin lähteet ja perustelut ovat täysin toisarvoisia.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minna Tarvainen (5) kirjoittaa todellista asiaa. Ajatelkaa nyt hyvin perusteellisesta. Mitään Venäjäntrolleja ei ole olemassakaan. Ei yhtäkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eräässä US-keskustelussa pyysin todisteita näistä trolleista, en saanut yhtäkään. Missä nämä trollit piileskelevät, linkki lähteeksi kelpaa?

Tomi Nieminen

Eräässä suvakkien keskusteluryhmässä esitin valtavirrasta poikkeavia kommentteja ja kyseenalaistin heidän omat hokeamansa puhtailla faktatiedoilla, jotka on kenen tahansa tarkistettavissa. Suvakeilla meni hyvinkin pian jauhot suuhun, kun heillä ei ollut asiapitoista argumentaatiota tarjota. Tämän jälkeen keskustelu meni henkilökohtaiseen loanheittoon minun ollessani rasisti ja viime kädessä Putinia tukeva venäjätrolli. Kovin säälittävää touhua, kun omat argumentaatiot käyvät loppuun niin vainoharhat saavat vallan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Istumme kaverin kanssa lammikon rannalla jutellen niitä näitä ja kerron lammikossa olevan Nieriää. Kaveri ei usko ja pyytää todisteeksi dokumenttia. En kuitenkaan lähde kaupungista noutamaan kuittia taimenista, vaan laitan madon koukkuun ja totean "katsotaan nappaako". Illalla nautimme foliossa yrttien kanssa grillattua suosikkikalaani valkoviinikastikkeen kera. Juttelemme taas niitä näitä, eikä kaverini enää tivaa dokumentointia Nieriästä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Eräässä US-keskustelussa pyysin todisteita näistä trolleista, en saanut yhtäkään. Missä nämä trollit piileskelevät, linkki lähteeksi kelpaa?"

Ainakin Pietarin osoitteessa Savushkinan katu 55. Sen toimistotalon edustalla heitä on onnistuttu jopa haastattelemaan.

http://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Aroa arvostelevat eniten ex-taistolaiset ja komukat,-hän on siis oikealla asialla !

Tomi Nieminen

Oikealla asialla keksiessään omasta päästä salaliittoteorioita...?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Palkitsisiko Bommier journalistin, jooka aivan omasta päästään kehittelee satuja?
Myönnän, etten tunne heidän kriteerejään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eli voidaan sanoa että nämä Aroa arvostelevat ovat trolleja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei kai sentään pelkän arvostelun perusteella. Jos arvostelu on sitä että haukutaan pirihuoraksi, ovat he kuitenkin ryömineet esiin jonkun kiven alta. Siellä toki asustaa muitakin rumiluksia, kuin pelkkiä trolleja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sarkasmia?

Täytyy olla, ei kukaan järkevä ihminen voi tosissaan tuollaista kirjoittaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin, olet siis ymmärtänyt Hardingin yksiselitteisesti päinvastoin kuin hän tarkoittaa:

"MV-Lehti is increasingly under fire. A list of their members is being shared. Their members are increasingly being exposed. I plan to help that, here.

The sunshine is being directed more and more into the corner, the rats are scurrying.

Алекса́ндр Васи́льевич Бо́ртников, you might want to pull your man and put him on ice. I wanted to be explicit and leave no doubt who this note is directed towards. Johan Bäckman is an embarrassment to the FSB."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

J-P, myönnän, että Hardingin asiaa koskeva twitterviesti ensimmäisenä kiinnitti huomiotani. En väitäkään, että Harding itse olisi ihastunut MV-lehteen tai sen sisältöön. Tulkitsin hänen tekstinsä jotenkin sananvapautta tukevaksi sympatiaksi.

Kiitos tarkennuksesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jonkinlainen norsu posliinikaupassahan tämä kaveri on. With friends like these... Varmaan toimittajat ja nuorisojärjestöt pärjäisivät ilman tätä tukeakin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Voisi luulla jenkkitrolliksi, mutta kun kaikki vakuuttelevat heitä ammattitaitoisiksi ja huomaamattomiksi, niin lienee ihan vaan harmiton säätäjä. Joka päivä on löydettävä jotain kirjoitettavaa kioskin blogiin...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Kirjoittaa enimmäkseen Venäjän politiikasta ja Ukrainasta.
Aivan viime päivinä yllättävän paljon Suomeen liittyvää, mm. Twitterissä. Ja juuri se kiinnitti huomiotani ja synnytti tämän blogikirjoituksen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinin ystävät huutavat että ei ole Venäjän trolleja, todistakaa se!
Pikkutrollit toistavat tätä sanomaa tuhansia kertoja. Tottakai on USA:n trolleja ja Venäjän trolleja.

Tällä palstalla kirjoittaa ahkerasti venäläisten palkkaama oikea trolli tai miksi sitä sanoisi palkattua nettikirjoittelijaa. Kuka tahansa voi tutkia hänen kirjoituksiinsa käyttämän ajan. Olen tutkinut muutamien päivien osalta viestejä minuuttien tarkkudella: aamuvarhaisesta puoleen yöhön asti, hyvin monilla palstoilla ja pitkiäkin juttuja, monia kymmeniä juttuja, vuosikausia.

Hän kirjoittaa erittäin ahkerasti, ei pidä vapaapäiviä tai lomia. Hänen täytyy saada hyvää palkkaa, elää sillä, koska hänen nimelliset työnsä ovat toimimattomia, yhdistys on nimellinen, yhtiöllä ei ole ollut toimintaa vuosikausiin. Ne ovat teatteria. Nämä ja paljon muuta löytyy netistä ja helposti saa lisätietoja myös ostettua. Näiden lisäksi olisi helppo saada muita henkilökohtaisempiakin tietoja kuten verotuksesta.

Mutta en halua julkaista niitä, pitäähän ihmisellä olla sananvapaus ja intimiteettisuoja. Sen takia pikkutrollien kirjoitukset Jessikka Arosta ovat inhottavia juoruja ja häpäisemistä. Minkä ihmeen takia pitää kohdistaa häpäisykampanjoita yksittäisiin pieniin ihmisiin?

Yhdysvallat on pahempi roistovaltio kuin Venäjä. Miksi te jenkkien vihaajat ja Putinin rakastajat ette kohdista hyökkäystä pahimpaan kohteeseen? Nälvitte keikkein pienimpiä ja heikoimpia kuin pahimmatkin koulukiusaajat.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Varmaankin näitä Putinin rakastajiakin löytyy, mutta aivan liian usein USA-kritiikki tulkitaan Putinin nuoleskeluksi. Samoin venäläisten ymmärtäminen joissain asioissa.

Mitä J. Aroon tulee, hän itse laati mustan listan sellaisista, jotka HÄNEN MIELESTÄÄN ovat Venäjän trolleja. Joukossa on suuri osa sellaisia, jotka eivät vain siedä sitä yksipuolisuutta, jolla Venäjä-USA -kädenvääntöön Suomessa ja sen valtamediassa suhtaudutaan. Aro siis leimasi julkisesti ja täysin mielivaltaisesti ihmisiä, mutta siitä hänelle vain hurrattiin.

Itse kuulun juuri näihin: kumpikin on roistovaltio, mutta koska valtamedia demonisoi ja esittää vain toisen sellaiseksi, painotan sitä toista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Mitä J. Aroon tulee, hän itse laati mustan listan sellaisista, jotka HÄNEN MIELESTÄÄN ovat Venäjän trolleja."

Mitähän bloggaajat J. Bäckman ja J. Molari sitten ovat? Koska valtamedia demonisoi, niin he vain sitten painottavat sitä toista?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #19

Ehkä he ovat niitä harvoja Putinin rakastajia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

Ketkä niitä Venäjän trolleja sitten on? (Bäckman ja Molari tiedettiin jo ennen Jessikan 'tutkimuksia'.)

Mitä J. Aroon tulee, hän itse laati mustan listan sellaisista, jotka HÄNEN MIELESTÄÄN ovat Venäjän trolleja.

J. Aro oli taas eilen laajasti esillä Hesarissa. Silti en löydä noita nimiä mistään.

Toimituksen poiminnat