Russia Today ja USAn presidentinvaalit

 • Kivat kaverit?
  Kivat kaverit?
 • Oksana Boyko. Lähde: RT:n promotionaalinen kuvapankki.
  Oksana Boyko. Lähde: RT:n promotionaalinen kuvapankki.
 • Esko Aho RT-kanavalla Oksana Boykon kynsissä.
  Esko Aho RT-kanavalla Oksana Boykon kynsissä.

Sonera Viihde -palvelu on tuottanut hauskoja hetkiä asiakkailleen sisällyttämällä Russia Today (RT) -kanavan ilmaiseen tarjontaansa. Ilman sitä en olisi tiennyt kuinka paljon epäkohtia ja mätää lännessä, erityisesti USAssa, on.

Kun Neuvostoliiton aikana maan virallinen propaganda pysrki kertomaan eri median kautta siitä, kuinka hyvin asiat maassa olivat, niin RT harvoin kommentoi Venäjän sisäisiä asioita. Joistain onnistuneista satelliitin laukaisuista ehkä. 

Sensijaan sujuvasanaiset sliipatut anglosaksit raportoivat kattavasti maailman tapahtumista keskittyen erityisesti USAan ja EU:hun. USAn presidentinvaaleista olen saanut paljon sellaista taustatietoa, josta YLE ja Suomen media ovat olleet hiljaa. 

Pääosa toimittajista on jenkkejä tai brittejä. Sääliksi käy ansioitunutta Larry Kingiä, että hänen pitää päättää loistokas uransa RT:n palveluksessa.

Poikkeuksena joukossa on ärhäkkä venäläistoimittaja Oksana Boyko. Hänen hyökkäävä tyylinsä ja pitkät jorinansa ovat varmaan yhtä kiusallisia nimekkäille haastateltaville, kuin hänen englanninkielen ääntämyksensä on meikäläiselle.

Pysykää kanavalla,

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Oksanan lisäksi RT:n toimitus käy erittäin ärhäkkäänä, kun se kuvittelee, että Venäjää tai Putinia on loukattu tai käsitelty kaltoin lännen mediassa. Pienikin vihje sinne päin saa paljon huomiota, ja puolustus käynnistyy välittömästi.

RT:n Washingtonin toimittaja tenttasi USAn ulkoministeriön tiedottajaa Kirbyä siviilikohteiden pommituksista Aleppossa, joista on ollut raportteja. Kirby kehotti Russia Todaytä kysymään asiaa Moskovasta, koska sehän se siellä pommittaa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Eipä näy Tallinnassa mun paketissa enää RT, mutta hehän latailevat youtubeen stoorejaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Youtuben tai oman nettisivustonsa kautta, kyllä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tulevaisuudessa historian tutkijoilla on helppoa, ei tarvitse tonkia arkistoissa lukemassa vanhoja sanomalehtiä. Voi istua nojatuolissa ja katsella esimerkiksi virallisten uutiskanavien lähetyksiä.. Toivottavasti ne ovat tallessa.

USA:n seuraavan presidentin vaalikampanjan aikaisia puheita on varmaankin tallennettu kiitettävästi, ehkä myös presidentti Putinin.

Sosiaalinen media on historian tutkijoille jatkossa aivan uusi lähde. Puolen vuosisadan kuluttua tutkijoilla on ehkä tämä US-Puheenvuorokin käytettävissään. Täältä voi nähdä mitä mieltä kansalaiset olivat Suomen turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Suomensukuisia tutkijoita kiinnostaa tietenkin vanhan venäläisen kuverneerikunnan historia. Miten laukaustakaan ampumatta palautettiin Suomen alue takaisin emämaahan pelkästään informaatiosodalla.

Monet tutkijat hakevat todisteita siitä, olisiko sittenkään, Naton lopettamisen jälkeen, Suomessa järjestetty äänestys liittymisestä takaisin Venäjään, ollut rehellinen.

PS. älköön kukaan menettäkö yöuniaan, edellä esitetty on täysin mahdoton ja älytön fiktio, vain inho(info)realisti voi kuvitella sellaista tulevaisuutta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Monet tutkijat hakevat todisteita siitä, olisiko sittenkään, Naton lopettamisen jälkeen, Suomessa järjestetty äänestys liittymisestä takaisin Venäjään, ollut rehellinen.

Ei välttämättä rehellinen, mutta osoitus Väyrysen sinnikkyydestä ja pitkäikäisyydestä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuskin tuohon fiktioon Suomen puolelta Väyrynen yksin riittää, näitä tällaisen tulevaisuuden rakentajia on yllin kyllin muitakin. Nämä ovat varmuudella oikeassa, meitä ei mikään uhkaa, jos alistumme aina vahvemman mielivaltaan. Valitettavasti ovat oikeassa, mutta meidän ei olisi pakko olla aina se heikompi osapuoli.

Monet eurooppalaiset valtiot ovat oivaltaneet yhteistyön voiman, Suomessa ajatellaan, että yhteistyö on väärin. Logiikkaa puuttuu siinäkin, että Suomessa ammatillinen liittoutuminen yksilötasolla on ok, mutta valtiotasolla ei. Miksi, mitä eroa? Järkevää vastausta ei ole.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Trumpin sitoutumista NATOon ja sen kautta Euroopan turvaamiseen on arvuuteltu. En odota mitään nopeita muutoksia tässä asiassa.

Luulisi kuitenkin pahimmassakin käänteessä Euroopasta löytyvän haluja ja materiaalisia resursseja turvata itsenäisemmin NATOn tämänpuoleista aluetta? Taloudellisessa mielessä Venäjä on pikkutekijä EU:hun verrattuna.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #7

Toistaiseksi. Kyllä ne Venäjän luonnonvarat joskus hyödynnetään. Kunhan tajuaisivat, mutta mennee pitkä aika.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Tosiaan, mittaamattomat luonnonvarat, mutta miten niistä rakennetaan sosiaalisesti ja taloudellisesti toimiva yhteiskunta?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hyvä kommentti Matti Villikarilta!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjän medialla on nyt Trumpin voiton myötä ongelma. Hyviä USA-suhteita ei voi pilata joten keihään kärki on kohdistettava muualle. USA ja NATO ovatkin kavereita ja jos suhteet EU:hun lämpiää niin ulkoisten vihollisten määrä suorastaan romahtaa. Putinismi on ottanut voimansa näiden ulkoisten vihollisten kautta. Olisikohan nyt edessä taas sisäisiin vihollisiin keskittyminen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Venäjän medialla on nyt Trumpin voiton myötä ongelma. Hyviä USA-suhteita ei voi pilata joten keihään kärki on kohdistettava muualle.

Kieltämättä ilo ja odotukset Trumpin voitosta ovat olleet RT-kanavalla silminnähtäviä tai pikemminkin vahingonilo H. Clintonin tappiosta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Satuin katsomaan Russia Today -propagandakanavaa pari vuotta sitten, kun siellä esiintyi vanha tuttumme, Kannuksen entinen elinkeinoasiamies Esko Aho. Tietenkin uudessa roolissaan kaupallisten suhteiden edistäjänä Venäjälle. Oli saanut RT:lle puolen tunnin oman haastattelun yllä mainitun Oksanan ohjelmassa.

Ensi reaktioni oli, että nyt on Aho lähtenyt kohudosentin viitoittamalle polulle, joka on johtava turmioon. Pelkoni osoittautui kuitenkin turhaksi. Aho oli tietenkin tehtävänsä mukaan sovitteleva, ja pyrki valottamaan asioita eri kanteilta. Muttä vältti kuitenkin astumasta ärhäkän Oksanan asettamiin miinoihin, kun tuli kyse Suomen positiosta muuttuvassa Euroopassa. Kun Oksana käytti termiä 'non-alignment', siis liittoutumattomuus, Aho toi voimakkaasti esille Suomen EU-jäsenyyden sekä läntisen perimän.

Lisää aiheesta sekä videoklippi:
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/es...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Virallisen Venäjän sekaantumisesta presidentinvaaleihin keskustellaan ja väitellään vielä kiivaasti USAn mediassa. Jos jotain on tapahtunut, niin kysymyksessä tod.näk. on yksityisistä hakkereista ja näistäkään ei vielä ole esitetty pitäviä todisteita. Jos näitä on, niin yhdistäminen Kremliin näyttää vaikealta.

Viimeisin kohun aihe on FB:ssa ja Twitterissä ostetut mainokset. Esim. Facebookissa väitetään käytetyn US$100.000 kahden vuoden aikana mainontaan, jonka voidaan tulkita palvelevan Venäjän intresseissä ja/tai hyödyttävän Trumpia. Ajanjakso on kuitenkin pidempi kuin mitä voidaan kohtuudella katsoa vaalikampanjan kestävän.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "Viimeisin kohun aihe on FB:ssa ja Twitterissä ostetut mainokset."

Tarkennuksena: kyseessä ei ole RT-kanavan mainokset semmosenaan. Russia today on maksanut siitä, että sen uutisklipit ovat saaneet enemmän näkyvyyttä.
Vieläkään ei ole todistettu, että näillä "mainoksilla" olisi ollut vaikutusta USA:n presidentinvaalin tulokseen.

Toimituksen poiminnat