Venäjä tuki USAn presidentinvaaleissa

  • Onko Trump sinun presidenttisi?
    Onko Trump sinun presidenttisi?
  • John McCain haki rahaa Putinilta
    John McCain haki rahaa Putinilta

Venäjän Länteen suunnattu Russia Today (RT) -kanava eli USAn presidentinvaalin tuloksen varmistuttua ikäänkuin kuherruskuukautta Trumpin kanssa. Tämän Putinia ihailevat ja kosiskelevat lausunnot olivat tietty kuin sulaa voita Kremlin korviin, jos tällainen kieli- ja kuulokuva sallitaan. Ja samalla lyötiin vaalit hävinneitä demokraatteja kuin vierasta sikaa; luuserit!

Nyt näyttää tulleen ryppy rakkauteen ja ääni Kremlin kellossa muuttuneen. John Mattisin ja Mike Pencen puheet Münchenin turvallisuuskonferenssissa eivät ole jääneet Moskovassa noteeraamatta. Myös Trump itse hiljattain vähätteli lausuntojaan Putinista ja selvästi  tuomitsi Krimin liittämisen sekä Minskin sopimuksen noudattamatta jättämisen.

Myös  USAn sitoutumista NATOon ja Euroopan puolustamiseen on vahvistettu, kunhan vain kaikki NATOn jäsenet kantavat taloudellisen vastuun oman maansa puolustamisesta.

Suomen kannalta tämä on tietenkin hyvä uutinen. Vaara, että Trump ja Putin pitäisivät uuden Jaltan kokouksen Suomen pään ylitse, häviää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Angela Merkel ja EU:n Juncker yrittävät pelata kovaa peliä Trumpin ja USAn kanssa.
Vaikka Saksa onkin nostamassa puolustusbudjettiaan nyt 8%:lla, eivät he halua sitoutua 2%:n sääntöön lyhyellä tähtäimellä. Juncker taas on hienohipiäinen ja katsoo, että USA NATO:n puolustusmäärärahavaatimuksillaan sotkeutuu Euroopan asioihin. Suurin osa EU-maista tietenkin kuuluu NATO:on.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/17/europea...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

".... ja selvästi tuomitsi Krimin liittämisen sekä Minskin sopimuksen noudattamatta jättämisen."

Nyt tulee jopa ristiriitaista tietoa Itä-Ukrainasta. Toisaalta Venäjän Lavrov lupasi käynnistää aselevon siellä maanantaina. (Miksei Venäjä jo tehnyt sitä vuosia sitten?)

Asukkaat eivät Donbassissa saa enää Ukrainan passeja ja muita virallisia dokumentteja, koska niiden myöntäjät ovat rintamalinjan toisella puolella.

"Humanitaarisista syistä" Putin on antanut määräyksen, että Itä-Ukrainasta voi matkustaa Venäjälle paperilla kuin paperilla, esim. koulutodistuksella. Toisaalta tämän voi nähdä Venäjän pyrkimyksenä ottaa tiukempi ote Itä-Ukrainan asukkaisiin, toisin sanoen venäläistää heidät.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

USA:n tiedusteluyhteisö ja media ovat käyneet yhteishyökkäykseen Trumpin hallintoa vastaan. Clintonia tukenut media käyttää mielellään hyväkseen vuotoja, joita Obaman nimittämät vakoilu-upseerit sille tarjoavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vaihteeksi Suomen mediasta:
Sakari Sirkkanen yhtyy tämän blogin ajatuksiin suurlähettiläs Renè Nybergin kanssa YLEn Politiikkaradiossa

Big Deal - Kreml trumpmaniasta apatiaan?
46 min, - 2 päivää sitten

Kolme asiaa, jotka on julkilausuttu Yhdysvaltain ulkopolitiikan virallisista tiedotuskanavista: pakotteiden purkamisesta ei nyt neuvotella, Yhdysvallat pitää Nato-suhdettaan kunniassa ja - pisteenä i:n päälle - Krim on valloitettu. Jos Kremlissä siis poksauteltiin samppanja-pulloja ja duuma faktisesti nousi seisten aplodeeraamaan Trumpin uudelleenvalinnalle, moodi on muuttunut. Näin sanoo suurlähettiläs Renè Nyberg Politiikkaradiossa. Nyberg edelleen uskoo, Munchenin turvallisuuskokouksen aattona, että Venäjä tulee esiintymään tällä globaalin turvallisuuspolitiikan näyttämöllä ns. kieli keskellä suuta. Ja puheet Big Dealista voidaan tänä ajan hetkenä unohtaa. Miksi? Sakari Sirkkanen haastattelee. Politiikkaradion jatkoilla syvennetään vielä Yhdysvallat-Venäjä ja Venäjä-Saksa suhteiden kulmia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

John McCain haki rahaa Putinilta omaan presidentinkampanjaansa v. 2008:

https://www.newsday.com/news/nation/russians-get-m...

UNITED NATIONS - The Russians have turned down Sen. John McCain's request for campaign money - and had a bit of a laugh at his expense.
Russia's ambassador to the United Nations, Vitaly Churkin, received a fundraising appeal from the Republican presidential nominee Thursday, said spokesman Ruslan Bakhtin.
The McCain campaign's fundraising letter, dated Sept. 29, did not use Churkin's formal title. That led Churkin to conclude the request stemmed from "a computer failure" by McCain's campaign, Bakhtin said.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

FBI:n johtajan eilen tapahtunut erottaminen on nähty Trumpin pyrkimyksenä vaientaa FBI:n ja oikeusministeriön tutkimukset Venäjän osallisuudesta vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Väitteeseen ei olla vieläkään saatu mitään pitävää näyttöä. Toisaalta, jos FBI on löytänyt näyttöä, niin tuskin ne johtajaa vaihtamalla häviävät?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Virallisen Venäjän sekaantumisesta presidentinvaaleihin keskustellaan ja väitellään vielä kiivaasti USAn mediassa. Jos jotain on tapahtunut, niin kysymyksessä tod.näk. on yksityisistä hakkereista ja näistäkään ei vielä ole esitetty pitäviä todisteita. Jos näitä on, niin yhdistäminen Kremliin näyttää vaikealta.

Viimeisin kohun aihe on FB:ssa ja Twitterissä ostetut mainokset. Esim. Facebookissa väitetään käytetyn US$100.000 kahden vuoden aikana mainontaan, jonka voidaan tulkita palvelevan Venäjän intresseissä ja/tai hyödyttävän Trumpia. Ajanjakso on kuitenkin pidempi kuin mitä voidaan kohtuudella katsoa vaalikampanjan kestävän.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Erikoissyyttäjä Mueller on tutkinut asiaa kahden vuoden ajan. mitään näyttöä Trumpin syyllisyydestä ei ole vieläkään saatu.

Toimituksen poiminnat