Vihreitten rukous kuultu

  • Rukous...
    Rukous...
  • ...ja vastaus siihen
    ...ja vastaus siihen

Vuosikymmenet on pidetty parranpärinää ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä. 

No viime kesänähän se taas koettiin, miten saatiin hikoilla Suiomen helteissä.

 

..........

Ja nyt on taas saatu lisää sitä Vihreitten ja ympäristöanarkojen kaipaamaa lunta, niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa.

Onneksi olkoon,

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Asia on kaksinkertainen. Onko ilmaston lämpeneminen nyt ihmisen aiheuttamaa?

Vastaus: on se, ainakin osittain. Kukaan ei kiistäne sitä, että asiaan vaikuttaa moni seikka, mm. planeettojen konjunktio.

Mittaustulokset osoittavat, että hiilidioksidin (CO2) määrä on viimeisten kolmenkymmenen (30) vuoden aikana noussut 8%. (onneksi ei prosenttiyksikköä!).

CO2 on metaanin ohella merkittävä kasvihuonekaasu. Metaania eniten tuottavat: lehmät (lue:karja), ja suot.

Paljolti huomiotta jäänyt seikka, myös minulta, on se, että CO2:n määrä ilmassa on lisääntynyt pitkälti siksi, että CO2 nielujen määrä on vähentynyt.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Vesi on tärkein kasvihuonekaasu. Sitä on ilmassa noin 1% (noin 10 l vesihöyryä kuutiometrissä ilmaa). Hiilidioksidia ilmakehässä on noin 0,04% (noin 4 dl hiilidioksidia kuutiomterissä ilmaa).

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kyse on kait siitä, että näillä leveysasteilla neljä vuodenaikaa selkeinä ovat menneisyyttä (Joulun ja Juhannuksen lämpötilat samoissa?). Ilmasto on muuttunut myös Aasiassa, missä kuivan- ja sadekauden erot ovat hävinneet.

Juhani Vehmaskangas

Kyllä kai neljä vuodenaikaa vielä on. Ainakin: Joensuussa, Kuopiossa. Mutta täällä missä minä nyt asun, olen, ja toistaiseksi jopa elän, niin talvi on ollut viimeksi... en muista koska.
Sen muistan, että ostin sukset monoineen kaikkineen v.2008 enkä kertaakaan ole sen jälkeen hiihtänyt. En ole edes niillä hiihtänyt. Tuolla ovat, varastossa.
Senkin muistan, että v. 2003 tänne tuli pysyvä lumi lokakuussa. Se miksi tuon muistan johtuu siitä, että ostin silloin yhden talon. Nykyisin minulla ei ole yhtään taloa. Aikoinaan niitä oli.
Maailma muuttuu, niin sinäkin!

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

noo ennustan että tulee viilee toukokuu ja kesä ja kesä alkaa vasta heinäkuussa ja tule pitkä syksy ilmasto alkaa viilentyä, lunta voi tulla vielä toukokuussakin ja nyt sitten lunta tulee ja lumet tulee sulamaan hitaasti. Noo katotaan miten ennustus pitää paikkansa. Arvelen että ollaan menossa jääkauteen, sinnepäin ollaan menossa. Ja sitten jos ihmiset alkaa laihuttaa itesään, niin lihavuus muuttuu hiilidioksdiksi ja vedeksi ja vesi tulee sitten virtsan mukana ulos ja hiili co2 sitten menee ilmaan, rasvat tulee hiilidioksinina ulos ihmisestä ja oohan väestöö yli 7 miljardia ja paljonko on sitten laiduttajia

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, tää on huolestuttavaa, ja ihmeellistä, että Suomessa sataa talvella lunta, eihän tällaista ole koskaan ennen tapahtunut.

Tällä perusteellaahan ilmastomuutos on selvästi sitten peruttu, voimme kaikki taas alkaa kaasuttelemaan rauhassa.

Vihreiden syytähän kaikki on, lumi, räntä, aurinko ja kuu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Juu, tää on huolestuttavaa, ja ihmeellistä, että Suomessa sataa talvella lunta, eihän tällaista ole koskaan ennen tapahtunut."

Mutta, että sitä tulee tässä määrin silloin, kun termisen kevään tulisi jo alkaa, on harvinaisempaa. Muuten ritala, kevät alkoi jo kuukausi sitten ja talvirengaspakko poistui.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joskus sataa toukokuussakin lunta, ja ens viikolla on taas lämmintä.

Ihan normaali suomalainen kevät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Naapurini kertoi, että kauppareissulla joku oli kertonut yhden persun kertoneen, että oli nähnyt unen, jossa sika söi juhannuksena lunta.

Ovat maailmankirjat menneet lopullisesti sekaisin kun vihreät tästä ilmastonmuutoksesta koko ajan paasaavat.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #14

Ei siihen Juhannuksena tapahtuneeseen lumen satamiseen tarvita mitään unennäköä sen enempää kuin mitään puoluekantaakaan. Kohtuullinen muisti ja kohtuullinen ikä riittää. Voisin jopa kaivaa sellaisesta ottamiani valokuviakin ja samalla tarkistaa minä vuonna se tapahtui, mutta ehkä se ei sentään ole vaivan väärti.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #15

#15
Juhannuksena 1977 satoi juhannuksena lunta taivaan täydeltä Lahdessa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Sääennusteet kyllä pitävät, säät tuppaavat reistailemaan.

Kevät ei ole koskaan myöhässä - tai aikaisessa- se tulee aina ajallaan.

Noilla ajatuksilla en aliarvioi ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Oma mutu: Kun 1980-luvulla kävin Lapissa vaeltamassa, paras aika oli huhtikuun kaksi viimeistä viikkoa. Nykyisin huhtikuun lopulla ei enää juuri voi vaeltaa erämaassa.

1970-luvulla Saariselällä on hiihdelty vielä toukokuussa. Nykyisin tuo ei onnistu kuin rullasuksilla - poikkeuksia voi olla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Nykyisin tuo ei onnistu kuin rullasuksilla - poikkeuksia voi olla."

Poikkeuksia on ollut usein viime vuosinakin. Itse olen hiihdellyt eteläisemmässä Lapissa vielä Vapun tienoilla.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Jaa, riippuu minkälaista hiihtäminen on ollut. Ainahan lunta löytyy jostain. Saariselän Paratiisikurun ja Ukselmakurun painanteista olen löytänyt lunta elokuussakin - olisi voinut hiihtää, toisin aika pienesti.

Eikös ilmastonmuutoksen yksi merkki ole juuri ääri-ilmiöt. Miettikäämme viime kesää - satoi ei yhtään hellejaksoa- Syksy? Satoi, ei aurinkoa. Tammikuussa sulat maat Helsingissä - sitten tuli talvi, siis huomattavasti normaalia myöhemmin.
Jotain on tapahtunut ja tapahtuu.

Edit: Oliko se v. 2010 kun oli tämä tooosi luminen kevättalvi. Extra vähäluminen tamjmikuulle ja sitten helmi- maaliskussa satoi aivan sairaasti. Kuvasin kaupungilla, kun autot olivat hautautuneet hankiin, autojen päällä oli liki metri lunta. Normaalia?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Nyt kun säästä keskustellaan, niin kovin nopeasti näyttää unohtuneen, että pysyvä lumi ja jää tulivat Helsinkiin vasta tammikuun lopulla.

Tästä näemme, että miesmuistin kesto on enintään noin kaksi kuukautta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oikeastaan tämä oli Helsingissä jokseenkin normaali talvi. Alku ja loppu olivat vain suunnilleen kuukauden verran myöhässä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisiko lähimuisti noinkaan pitkä. Seniilit sitten kaivavat esiin tilastot 1930-luvulta lähtien.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

"Katsoin ulos ikkunasta, ei siellä mitään ilmastonmuutosta näkynyt". Aika väsynyttä, kokeilkaa jotain muuta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vuodet eivät koskaan ole olleet veljiä keskenään. On ollut leudompia talvia ja viileämpiä kesiä aina. Ja samoin niin talven kuin kevään alkukin on vaihdellut miten sattuu.

Käsi sydämellä voin sanoa, etten ole elämässäni kokenut minkäänlaista trendiä puoleen enkä toiseen. 60-luku oli oli kyllä jollain tavoin kylmempi kuin sitä seuraavat vuosikymmenet, mutta tilastoista olen voinut havaita, että esimerkiksi 30-luku oli hyvin lämmin. Parina viime vuosikymmenenä olemme hiponeet samoja lukemia.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Hyvinkään 7-veljeksen hiihto lopetettiin 80- luvulla, kun ei ollut enää lunta.

Finlandia Hiihto Hämeenlinnan Kuolemanjärvelle on lopetettu aikaa sitten, kun ei ole lunta. Nyt se kiertää Salpausselkää tykkilumen turvin.

Kai tässä jokin juttu on menossa 30-40 vuoden sisällä.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Aidosti huolestuttava asia tässä ilmatonmuutos-keskustelussa on se, että miten sitten " suu pannaa" , jos joskus tulevaisuudessa todetaan, että ihmisen vaikutus siihen hipoo nollaa?

Olenhan ymmärtänyt oikein : Tähän " ihmsen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen" ovat sitoutuneet " 95 % täyspäisistä tiedemiehistä/tiedeyhteisöistä", politiikot Presidenttimme mukaan lukien, kaikki julkut jne...

Jos tämä massiivinen julkisuusmyllytys ihmisen osuudesta ongelmaan osoittautuisi vääräksi, miten voimme sen jälkeen luottaa mihinkään auktoriteettiin tai instituutioon??

Tämän takia itse melkein toivon asian olevan niin kuin establismentti meille on julistanut , vaikkakin syvälllä sisimmässäni epäilys kasvaa...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

ei sitä voida enää todistaa toisin.. nyt on pakko mennä sillä että se on ihmisten syy! Se joka uskaltaa väittää muuta on paska ihminen. tunteeton joka tahtoo maailman loppua vaikka olisikin oikeassa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Miksi sinulla 'epäilys kasvaa'?

Ilmastonmuutoksen periaatteet löytyvät jo 1970-luvun oppikirjoista, siinä mielessä asiassa ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Se, mitä harva vielä silloin osasi ennustaa, oli päästökehityksen nopeus.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Niin kuin asiasta tällä alustallakin usein kirjoittava tohtorismies aina lopuksi toteaa, ettei - tietenkään- epäile ilmastonmuutosta sinänsä vaan ihmisen osuutta siihen.

Varmaan kömpelö analogia ´huolestani´on Neuvostojärjestelmän romahdus, sen mukanahan sortui " tieteellinen sosialismi" => vuosikymmeniä kestänyt "exodus" itäblogin maissa kohti ´valoa´....

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #24

Tälle alustalle havaintojeni mukaan kirjoittelevat vain harrastelijat ym. maallikot. Saahan sitä epäilyksiä esittää, niiden uskottavuus on sitten toinen juttu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun pikkasen muistelee menneitä niin yksi jenkkien kuvernööri "ennusti" 2009 muistaakseni että lapsemme ei tule enää ikinä näkemään lunta. Samana vuonna ilmatieteenlaitoksen jääasiantuntija kertoi että tulevana talvena ei ole merijäätä. No just seuraavana vuonna perämeri jäätyi umpeen kaksi kertaa. Ja jenkeissäkin on lumi"kaaosta" riittänyt sen oraakkelin julistuksen jälkeen.

Ja ihan normaalia on sekin että täällä etälässä talvi alkaa vasta tammikuussa.
Se mikä ei ole normaalia niin kun kävin pitkäperjantaina silakkapilkillä niin jään paksuus Airiston reunalla oli 50cm. Perunanistutuksetkin on myöhässä ja jos jussina saa kotimaisia uusia pottuja niin siitä herkusta saa maksaa hunajaa. Ja taitaa ensi vkl päästä myös silakkapilkille koska jään päällä on paksu kerros lunta suojaamassa jäätä auringon lämmöltä.
Juuri näistä myöhäisistä keväistä ja kylmistä kesistä pitäisi olla huolissaan näillä leveysasteilla. Toivoa sopii että ne -30 luvun lämmöt polaisi vielä joskus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Al Gore ennusti huomattavaa merenpinnan nousua aivan lähivuosikymmeninä. Kuitenkin hän itse samaan aikaan osti loistoasunnon San Franciscon Fisherman's Wharfilta talosta, jonka sisäänkäynti ja ala-aula olisivat hänen oman eennustuksensa mukaan jääneet veden alle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset